Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαίας. Η ιδέα της οργάνωμένης εθελοντικής προσφοράς στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, των δικαιωμάτων των Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, της συνέργασιας με τους αθλητικούς Φορείς του Νομού και της εξύψωσης του Αθλητικού Πνέυματος, μας οδήγησε στην επαναλειτουργία του Συνδέσμου από ομάδα εν ενεργεία ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Αχαίας

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Συνάντηση του Σ.Ε.Π.Α. με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαϊας




Την 3η του συνάντηση είχε την Δευτέρα 15/5 ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Αχαΐας και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τους «ρέφερι» του Νομού μας.

Την αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Π.Α. αποτελούμενη από τους Κώστα Αγοράκη (πρόεδρο), Θανάση Παπουτσή (αντιπρόεδρο), Άγγελο Σκιαδά (γενικό γραμματέα), Νίκο Ορφανίδη (μέλος) και Θόδωρο Σουγλέρη (μέλος), υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση οι κ. Κώστας Μεσάζος (πρόεδρος), Γιάννης Βασιλόπουλος (γενικός γραμματέας), Γιάννης Ρηγόπουλος (ταμίας), Γαβριήλ Τζουανόπουλος (μέλος) και ο κ. Ηλίας Μποσγανάς από την επιτροπή διαιτησίας.

Η συζήτηση κυμάνθηκε γύρω από το πλαίσιο συνεργασίας που επιζητεί ο Σ.Ε.Π.Α. με όλους τους φορείς αλλά και με τους διαιτητές, αναλύοντας το διετές πλάνο που έχει θέσει και με σημαντικότερο στοιχείο την βία στα γήπεδα  την οποία αντιμετωπίζουν λεκτικά και οι διαιτητές και το γεγονός ότι όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι και αυτός αποτελεί μέρος του αγώνα με τα σωστά και τα λάθη του.

Ο Σ.Ε.Π.Α. έδειξε τις προτάσεις του και το πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο, βάζοντας στο παιχνίδι και τους «αρχηγούς» των ομάδων οι οποίοι έχουν υποχρέωση να συμμορφώνουν τους συμπαίκτες τους αλλά και τον κάθε φίλαθλο που έρχεται στο γήπεδο να βγάλει τα «απωθημένα» του.

Η ιδέα του Σ.Ε.Π.Α. είναι να καλέσει τους αρχηγούς των ομάδων μέσα στο καλοκαίρι σε μια συζήτηση για όλα τα θέματα που τους αφορούν (μέσα σε αυτά είναι και το σοβαρό θέμα της βίας) και για το γεγονός αυτό ζήτησε από τους διαιτητές την βοήθεια τους στα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής, ώστε οι αρχηγοί να υπογράψουν ένα έντυπο του Σ.Ε.Π.Α. που θα υπάρχει μαζί με τα φύλλα αγώνος και που θα έχει τα στοιχεία του κάθε αρχηγού (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail), έτσι ώστε να έρθει σε επικοινωνία στο επόμενο διάστημα μαζί τους.

Επίσης συζητήθηκε το γεγονός εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα που μπορούν να πάνε το ποδόσφαιρο ακόμα πιο μπροστά, όπως επίσης και το πώς μπορούμε να πάμε την καθιερωμένη γιορτή του ερασιτέχνη στα επίπεδα προσέλευσης κόσμου που επιθυμούμε και με την συμμετοχή όλων μας.

Γενικά συζητήθηκαν πολλά θέματα και ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση η οποία είχε πολύ ωραίες ιδέες τόσο από την πλευρά των διαιτητών, όσο και από την πλευρά του Σ.Ε.Π.Α.


Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Α. Κώστας Αγοράκης απεύθυνε χαιρετισμό στους διαιτητές του Συνδέσμου που ήρθαν να παρακολουθήσουν το καθιερωμένο μάθημα της Δευτέρας, τονίζοντας σε όλους την αναγκαιότητα πλέον να σεβαστεί ο ποδοσφαιριστής τον διαιτητή και αντίστοιχα και να καταλάβουμε όλοι ότι είναι ένα παιχνίδι και μόνο και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση και χωρίς ακραίες καταστάσεις.

Κατόπιν η αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Π.Α. κάθισε και παρακολούθησε το μάθημα διαιτησίας που έκανε ο κ. Σωτήρης Τηλιγάδας και μάλιστα συμμετείχε στις φάσεις που αναλύονταν σε αυτό.

Τέλος ο κ. Τηλιγάδας πρότεινε στο Σ.Ε.Π.Α. να έρχεται από την νέα χρονιά, αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών να παρακολουθεί τα μαθήματα της Δευτέρας στον Σύνδεσμο Διαιτητών, έτσι ώστε να μπορεί καλύτερα ο ποδοσφαιριστής να αντιληφθεί πως βλέπει μια απόφαση και ο διαιτητής που σίγουρα γνωρίζει καλύτερα κάποιους κανονισμούς και πώς να τους εφαρμόσει.

Μια πρόταση που ακούστηκε πολύ ευχάριστα στον Σ.Ε.Π.Α. και που με την νέα χρονιά θα εξεταστεί για να υπάρξει ένα πρόγραμμα κάθε Δευτέρα να υπάρχει μια ομάδα ή μια αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών στα ενδιαφέροντα μαθήματα διαιτησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου